In Wetteren en Oosterzele worden verschillende acties op het getouw gezet voor de slachtoffers van de zondvloed in de Ardennen.
In het buurthuis van Wetteren Ten Ede werd vrijdagnamiddag een startvergadering gehouden om te bekijken welke hulp kan geboden worden. Danny De Ridder en Audrey Heirman riepen iedereen op om vrijdagavond goederen te schenken. Die worden dan zaterdag in de vroege ochtend naar de Ardennen gevoerd. “Heel wat mensen uit onze geliefde Ardennen zijn momenteel radeloos”, zegt De Ridder. “Op enkele dagen tijd zijn de mensen daar hun hele hebben en houden kwijt en daarmee hebben ik en mijn echtgenote beslist naar daar te trekken met de noodzakelijke spullen. Het gaat dan om onder meer kledij, dekentjes en hygiënische spullen. Die kunnen vanaf vrijdag 17 uur afgeleverd worden op Cooppallaan 87.”

Crowdfunding

In Oosterzele wordt de hulpactie gecoördineerd door de gemeente. “We ontvingen van veel inwoners al melding dat ze willen meewerken aan hulpacties voor de getroffenen van de wateroverlast”, zegt OCMW-voorzitter Els De Turck (CD&V). “Momenteel zijn een aantal zaken volop in voorbereiding. We zullen onder meer met de hulp van een aantal geëngageerde vrijwilligers materiaal laten inzamelen in de Ankerkerk en we onderzoeken de mogelijkheid tot het opstarten van een crowdfunding. De data waarop materiaal gebracht kan worden, worden gecommuniceerd van zodra die vastgelegd zijn. Wie op een of andere manier wil meehelpen, kan dat laten weten via soswateroverlast@oosterzele.be. Het gemeentebestuur zal die inwoners op een later moment contacteren.”

Bron: Het Nieuwsblad