Het lokaal bestuur van Oosterzele en het OCMW nemen deel aan het project Warme William dat inzet op de geestelijke gezondheid van jongeren. Warme William is een initiatief van het Fonds GavoorGeluk en arriveerde in de gemeente. 

Een grote, blauwe knuffelbeer geeft gestalte aan Warme William. “Dat is iemand die écht naar je luistert: een vriend of vriendin, een ouder, een leerkracht. Het is iemand die je uitnodigt om te vertellen wat je dwarszit. Iedereen zit wel eens wat minder goed in zijn vel. Voor velen van ons is het zeer moeilijk om te praten als je je eenzaam, angstig of verdrietig voelt. En dan is het fijn dat er een Warme William voor je klaarstaat”, legt schepen voor Jeugd Elsy De Wilde uit.
“Eenzaamheid bij jongeren is een aspect dat we absoluut niet uit het oog mogen verliezen. Warme William is daar een ideaal project voor. Een warme boodschap die ik naar iedereen – en zeker naar onze jeugd - wil brengen: er is altijd iemand die luistert!”
Het project Warme William zal nu verder worden uitgewerkt door de jeugddienst, OCMW, het Bijzonder Comité Sociale Dienst en de scholen.

Bron: Het Laatste Nieuws